Gyermekvédelem


Az EnterNet által javasolt gyermekvédelmi szűrőszoftver: Norton Family.

A szűrőszoftver beállításai (pdf 1.8 MB)

A technológia fejlődésével sajnos együtt jár, hogy gyermekeinket néhány olyan dolog zavarhatja meg, amelyekkel régebben nem kellett számolnunk. 

Napjaink egyik érdekes kérdése, hogy a gyermekek mely oldalakat látogathassák, illetve letilthatóak-e a csak felnőtteknek szóló oldalak, a gyerekek számára zaklató, avagy káros tartalmak. A fenti linkek segítségével program szinten védekezhet ezek ellen.

A másik ilyen veszély a napjainkban terjedő elektronikus zaklatás. Talán nem tűnik ez komoly gondnak, de a fiatalok, élettapasztalat híján, kevésbé tudják helyén kezelni ezeket az eseteket.

"A cyberbullying, vagy más elnevezéssel elektronikus zaklatás egy új típusa az elsősorban tinédzser korúak közt tapasztalható iskolai kiközösítésnak, ami durvább csúfolódásokból, kárörvendésből és fenyegetésekből álló, az áldozathoz elektronikus úton eljutó üzenetek sorozatát jelenti, melyet egyetlen, vagy több felhasználó visz véghez."
wikipedia

Elsősorban személyes felügyelettel és tanácsadással tudunk ezek ellen védekezni. Néhány tanács:

  • Soha ne ossza meg a barátaival jelszavát
  • Változtassa gyakran a jelszavakat
  • Tanítsuk meg kitiltani, blokkolni felhasználókat (ahol ez lehetséges)
  • Korruptált emailcímeket töröljük, csináljuk újat
  • Illetéktelen használatot (Facebook oldal törés), nehezen dolgozzák fel gyermekeink, beszéljünk erről
  • Ne etesse a trollokat (azaz ne vitatkozzunk olyannal, aki csak bosszantani és zaklatni akar)Visszahívást kérek!Ellenőrző kód: hategy
(kérjük, számmal írja be)[Az űrlap csak szolgáltatásokkal kapcsolatos ajánlatkérésre szolgál]

 

MAGYARORSZÁG MEGÚJUL