Szerver hoszting


Szerver hoszting

A Proserver Magyarország egyik legnagyobb és a legkiválóbb minőséget biztosító szerver hoszting szolgáltató cége, amely ISO 9001 minőségbiztosítási rendszert használ. A Proserver mindemellett a "NATO Beszállításra Alkalmas" minősítést is megszerezte, amelyet csak olyan cégek kapnak meg, amelyek folyamatos szakmai referenciákkal rendelkeznek, és megfelelnek az igen szigorú biztonsági követelményeknek is.

Szolgáltatásaink polcos, rackes és négyzetméter alapon is megrendelhetőek, mért villamos energia felhasználással.

Ügyfeleinknek a következő szolgáltatásokat kínáljuk minden csomagunkhoz:

 • 24 órás szerver felügyelet
 • Szünetmentes tápellátás
 • 1 db korlátlan domain név regisztráció és karbantartás (igény esetén)
 • Teljes körű DNS kiszolgálás (DNS1 + DNS2)
 • 1 db publikus fix IP cím (igény esetén)
 • Csomag alapján garantált belföldi és nemzetközi sávszélesség
 • 5 óra távoli IP konzol használat
 • Telefonos újraindítás (0-24 óráig)
 • Ingyenes helyszíni operátori felügyelet
 • 24 órás élőerős biztonsági szolgálat és őrzés

 

SZERVER HOSZTING Mért árammal

 • 1 db géphely (max 25cm széles gép; 2 rack unit, vagy 1 polc hely)
 • n+1 redundáns klimatizálás
 • 100 Mbit/s garantált belföldi sávszélesség
 • 2 Mbit/s sávszélesség nemzetközi irányba
 • egyedileg mért villamos energia fogyasztás (72 Ft / kWh + ÁFA)
 • 1 port

Havidíj: 14 900 Ft*

Mérőóra kiépítés díjmentesen (az akció 2014 március 31-ig tart)

 

TERÜLET ALAPÚ BÉRLET

 • szünetmentes tápellátást (max 4kW/m2)
 • n+1 redundáns klimatizálás
 • igény szerinti CAT6 kábelezés
 • egyedi szeparációs igények kielégítése
 • € alapú számlázás
 • egyedileg mért villamos energia fogyasztás (72 Ft / kWh + ÁFA)

Havidíj: 56 000 Ft/m2*

Egyedi igényekhez egyedi árajánlatot adunk. Magasan képzett munkatársaink ingyenes konzultáció keretében felmérik az Ön  igényét, és pontos árajánlattal könnyítik meg munkáját.

Szerettel várjuk teremlátogatásainkon is!

 

A Proserver szerverterem kialakítása, elrendezése.


A szerverterem a Póluspont irodaházban került kialakításra a földszinten, a 3. emeleten és a tetőn. Az irodaépület korábban katonai létesítmény volt, teljes átalakításakor már a szerverterem igényeinek megfelelően lett felújítva.

A szünetmentes áramellátó rendszer egységei a földszinten helyezkednek el. Az UPS és aggregátor terem statikai tervek alapján lett megerősítve és kialakítva úgy, hogy a teljes tervezett jövőbeni áramellátó kapacitást ki tudja szolgálni. A szünetmentes áramellátó rendszer helyiségei az UPS terem, az aggregátor terem, és a hozzá kapcsolódó üzemanyag tároló terem. A két utóbbi terem szabadtéri szellőzése jól megoldott, az UPS terem klimatizált helyiség. A földszinten van kialakítva a 4­es számú 70m2 számára, közvetlen rámpás megközelítéssel.

A 3. emeleten van az elzárt, külön beléptető rendszerrel ellátott, 3db szerverterem, az ügyfelek fogadására alkalmas helyiségek és a NOC felügyeleti szoba és raktár. A 160m2 alapterületű 1­-es számú szerverterem 80%­a salgo polcos, a maradék rack­es kialakítású. A 150m2 es 2. számú szerverterem fele­fele részben salgo polcos és rack­es kialakítású, de salgo polcok elbontásával további rack­szekrényeknek lehetséges hely kialakítása. A 3­. számú terem 110m2 ­es, és teljes területén rack­es elhelyezés lehetséges. Mindegyik szerverterem álpadlós kialakítású.

A termekbe – szintén az épület belmagasságából adódóan – maximum 42unit magasságú rack szekrények helyezhetőek el. Az ügyfelek beléptetésére a főbejáratnál lévő fogadó tér szolgál, mely a NOC szobával szomszédos üvegfallal ill. a kommunikációra szolgáló ablakkal. A kb. 30m2 számítógépes használatra való. A belső elválasztófalak tégla (kívül gipszkarton), valamint ütés­ és tűzálló üvegfalak. Mind a földszinti, mind a 3. emeleti termek maximálisan kihasználják az épület adta lehetőségeket. A 3. emeletre 2m ajtómagasságú 650kg teherbírású lift, ill. széles lépcsőház biztosítja a feljutást, így a 42 unit­os rack­szekrények legtöbb típusa lifttel szállítható, a szélesebb alkatrészek pedig lépcsőn.

A tetőn helyezkednek el klimatizáló rendszer kültéri egységei, a levegőhűtéses kondenzátorok, valamint ide vannak kivezetve az aggregátorok kipufogócsövei. Mikrohullámú antennák fogadására alkalmas antennatartó árbócok vannak felszerelve a tetőkijáró felépítményre.

Klimatizáló rendszer


A szervertermekben n+1 redundanciával kialakított, a 3. emeleti termekben TDAR 1021A típusú (össz. hűtőteljesítmény 37,8KW) Uniflair klímagépek működnek (1­es és 2­es teremben: 7­7db, 3­as teremben 6 db). Minden klímagép két kompresszorral rendelkezik, melyek gépenként egy hűtőkörre kapcsolódnak. A léghűtéses kondenzátorok az épület lapos tetején vannak elhelyezve. A földszinti 4­es szerverteremben 3 db TDAR 1422A típusú (össz. hűtőteljesítmény 50KW) klímagép működik, mindegyikben két kompresszorral, külön hűtőkörön. A klímagépek 18­19°C­os levegőt juttatnak az álpadló alá, és lyukacsos álpadlókkal irányítják a hidegcsatornákba a szerverterem megfelelő pontjain; a meleg csatornákban a terem mennyezetén lévő elszívók által beszívott levegő 22­24°C­os. A teljes klimatizáló rendszernek negyedévente történik meg a szerződéses karbantartása és légszűrőcseréje. A klímagépeknek nincs távfelügyelete, a hűtés ellenőrzése a szervertermek kritikus pontjain elhelyezett hőmérsékletérzékelő szenzorokkal történik, az értékek folyamatosan monitorozva vannak, és riasztási küszöbszintek vannak beállítva. A klímagépeket a NOC operátorok minden műszakváltáskor, naponta kétszer vizuálisan is ellenőrzik.

Szünetmentes áramellátó rendszer

UPS

A Proserver Kft. jelenleg 3db RIELLO MP­300P (névleges teljesítmény: 300KVA) típusú UPS­ sel működik megosztott terheléssel redundánsan, melyekre 2­2db akkumulátorszekrény csatlakozik. Bármelyik UPS meghibásodása esetén a másik kettő automatikusan átveszi a terhelést. További 1db UPS ill. 4db akkumulátorszekrény bővítési lehetőség van.

Áramkimaradás esetén a jelenlegi terhelésnél (20%) az akkumulátoros áthidalási idő 25 perc, ez biztosítja a szünetmentes működést az aggregátorok elindulásáig. Az UPS­ek értékeiről (riasztások, hőmérsékletek, áramok, feszültségek, frekvenciák, akkumulátor töltöttségek, áthidalási idők, terheltségi adatok) folyamatos a monitorozás, két különböző távfelügyeleti program is működik, és küld riasztást hiba esetén. Manuális ellenőrzés naponta kétszer történik a NOC operátorok által, ügyeletváltásokkor. Az UPS­ek szerződéses karbantartása, ellenőrzése negyedévente történik.

Aggregátor

A Proserver 2db szinkron üzemben működő Cummins C900D5 típusú aggregáttal rendelkezik. Automatikusan, 5 másodperces áramkimaradás esetén indulnak el az aggregátorok, majd a teljes fordulatszám, és a szinkron üzem elérésekor (kb. 3 perc) veszik át a terhelést. Az áramkimaradás elmúltával még 2 percig nincs visszakapcsolás a hálózatra, és visszakapcsolás után is még 10 percig készenlétben, teljes fordulatszámon üzemelnek az aggregátorok, hogy egy esetleges újabb áramkimaradás esetén azonnal át tudják venni a terhelést. Az aggregátor folyamatos üzemanyag ellátását egy kb. 3000 literes tartály biztosítja, mely szükség esetén pár órán belül tartálykocsiról újratölthető. Az aggregátorokat kéthetente egy­egy ötperces üzemmel tesztelik a NOC operátorok. Olajcserés karbantartásuk évente szükséges.

 

Tűzvédelmi rendszer


A szervertermekben és az UPS teremben AM200­as tűzjelző és oltásvezérlő rendszer van kiépítve, termenkénti alközponttal, azon két érzékelő körrel (zóna1, zóna2). Az alközpont mellett manuálisan oltásindítás és oltásbénítás is lehetséges. Amennyiben csak az egyik érzékelő körön jön be riasztás az alközpontra, akkor még nem indul el az oltás, csak tűzjelzést küld az operátor szobában lévő főközpont felé, amely pedig továbbítja az irodaház tűzjelző központjába is. Ekkor a tűzjelző sziréna bekapcsol, és már megjelenik a riasztás egy biztonságtechnikai cégnél, akik felhívják az irodaépület portáján lévő biztonsági őrt, hogy valós­e a riasztás; ha igen, akkor ők és a biztonsági őr riasztják a tűzoltókat. Ha a teremben mindkét körön (zóna1 és zóna2) bejön a tűzjelzés, akkor 10mp múlva automatikusan elindul az oltás (ha nincs benyomva a manuális oltásbénítás). Az oltórendszernek saját akkumulátorai vannak, így teljes áramkimaradás esetén is működőképesek. Ha tűz esetén az alközpont és a kézi indítás sem indítja el az oltást, akkor az oltópatronok 150°C­nál mindenképpen aktiválódnak. A termekben lévő aeroszolos tűzoltó berendezések (FirePro) a mennyezeten és az álpadló alatt vannak felszerelve. Amíg nem indul el az oltórendszer, addig van lehetőség beavatkozni a NOC szobában elhelyezett kézi CO2 oltókészülékkel is. A tűzvédelmi rendszer karbantartása félévente történik meg.

 

 

* Az árak az ÁFA-t és a mért áram díját nem tartalmazzák!

 

Információ, ajánlatkérés, megrendelés

Tel: (1) 888 2038, (20) 529 9557, (70) 269 1184
Fax: (1) 888 2099
E-mail: sales@co.enternet.hu
Visszahívást kérek!Ellenőrző kód: nyolcnyolc
(kérjük, számmal írja be)[Az űrlap csak szolgáltatásokkal kapcsolatos ajánlatkérésre szolgál]

 

MAGYARORSZÁG MEGÚJUL