Lakossági xDSL szolgáltatások


Az xDSL kiemelkedő ár-érték aránya miatt az egyik legnépszerűbb formája az internetezésnek. A szolgáltatás kiépítésének gyorsasága és hatékonysága annak köszönhető, hogy meglévő telefonvonalon, külön vonal kiépítése nélkül internetezhet és telefonálhat, akár egy időben is, és internetezés közben nem képződik telefon forgalmi díj.

Az xDSL szolgáltatások országos szinten, rövid kiépítési idővel, leggazdaságosabban szolgálják ki az alapvető internethasználattal szemben támasztott igényeket.

Az xDSL rézhálózaton nyújtott szolgáltatás, mely Magyar Telekom illetve Invitel területeken érhető el.

A szolgáltatás aszimmetrikus, amely azt jelenti, hogy az Internet kapcsolat le- és feltöltési sebessége különböző. A két érték közül, a többség számára fontosabb letöltési sebesség a nagyobb (pl.: 5120/1024 Kbit/s sebességű privát csomag esetében az 5120 Kbit/s a letöltési sebesség, és a 1024 Kbit/s pedig a feltöltési sebesség).

 

 

Három típusa:

  • ADSL
  • NDSL
  • VDSL

 

ADSL

Az ADSL szolgáltatás lényege, hogy meglévő telefonvonalunkon, külön vonal kiépítése nélkül internetezhetünk és telefonálhatunk, akár egy időben is és nem képez telefon forgalmi díjat. A szolgáltatás kiépítéséhez működő telefonvonal szükséges.

 

NDSL

Az NDSL szolgáltatás olyan internetszolgáltatás, amelyben a vonalhoz nem kapcsolódik telefon előfizetés. Azok számára javasoljuk, akik csak azért tartanak fent telefonvonalat, hogy azon internetezni tudjanak, így üzembe helyezéséhez nincs szükség élő telefonvonalra, de a szolgáltatás működéséhez a rézérhálózat megléte továbbra is szükséges. 

 

VDSL 

A VDSL szolgáltatás esetében a letöltési sebesség a hangsúlyos, az ADSL/NDSL szolgáltatáshoz képest alacsonyabb a feltöltési sebessége. Azok számára ideális, akik elsősorban információgyűjtésre használják a világhálót, munkájuk során nagyméretű dokumentumok küldése nem jellemző.

A szolgáltatás telefonelőfizetés nélkül is rendelhető: VDSL Naked.

A VDSL szolgáltatás csak bizonyos területeken elérhető, minden esetben vonali előminősítés előzi meg a kiépítést.

 

VDSL szolgáltatási területek:  

Biatorbágy 
Budajenő 
Budakeszi 
Budapest II. kerület – Pesthidegkút 
Budapest V. kerület 
Budapest IX. kerület 
Budapest XI. kerület – Sashegy, Budafok 
Budapest XII. kerület – Városmajor 
Budapest XIV. kerület 
Budapest XX. kerület 
Budapest XXII. kerület - Budafok 
Debrecen 
Kaposvár 
Kozármisleny 
Körösszakál 
Miskolc 
Nagykanizsa 
Nyíregyháza 
Paks 
Pécs 
Székesfehérvár 
Szentendre 
Szolnok 
Szombathely 
Tapolca 
Telki 
Zalaegerszeg

 

 
Visszahívást kérek!Ellenőrző kód: négynyolc
(kérjük, számmal írja be)[Az űrlap csak szolgáltatásokkal kapcsolatos ajánlatkérésre szolgál]

 

MAGYARORSZÁG MEGÚJUL